AcasăACTUAL100 de echipe ANAF vor verifica benzinăriile din întreaga țară. Autoritățile anunță...

100 de echipe ANAF vor verifica benzinăriile din întreaga țară. Autoritățile anunță sancțiuni drastice

spot_img

100 de echipe ale ANAF vor verifica în toată țara creșterea „nejustificată” a prețurilor la carburanți, a anunțat astăzi ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. 

- Publicitate -

În baza dispoziției date de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, privind activarea imediată a instituțiilor de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți, ministrul Finanțelor a solicitat Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), demararea unei ample acțiuni de verificare a pieței combustibilului din România, anunță ministerul, potrivit Antena3.

Echipele DGAF, alături de comisari din cadrul ANPC și reprezentanți ai Consiliului Concurenței, vor verifica întreg lanțul comercial, adică atât stațiile de vânzare a carburanților, cât și distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale, precum și companiile implicate.


Efectivul de inspectori ANAF va fi alocat dinamic, în funcție de informațiile obținute și de situația din teren, precizează instituția.

Nicolae Ciucă anunță sancțiuni drastice în criza prețului la carburanți.

“Nu voi permite nimănui să profite de această situație”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, astăzi, după întâlnirea cu șefii ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței și miniștrii Energiei și Economiei, în criza provocată de creșterea prețului la benzină și motorină.


“Statul Român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioada complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina”, a declarat premierul Ciucă.

“Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie, sau din orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viață cetățenilor.

Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea”, a mai spus acesta.

“ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigațiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare economică. Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiuni severe pentru cei care vor să genereze instabilitate.

Guvernul nu permite astfel de practici și va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetățenii și mediul de afaceri. Atrag atenția că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale țării va fi de îndată ferm și aspru pedepsită prin intervenția statului român”, a precizat prim-ministrul.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri